Basisschool De Wendakker
Print

Crea: Thema 'Kunstenaars uit Nederland'

De afgelopen twee weken zijn we tijdens de crealessen druk geweest met het thema 'Kunstenaars uit Nederland'. De kinderen hebben kennisgemaakt met een bepaalde schilder en hebben geprobeerd een kunstwerk van die schilder na te maken.

Groep 3 en 4 hebben kennis gemaakt met de kunst van Piet Mondriaan, hierbij hebben ze er vooral op gelet dat ze met de primaire kleuren (rood, blauw, geel) werken en rechthoekige vormen gebruiken. En dat ziet er leuk uit als alle kunstwerken bij elkaar hangen!

De groepen 5 en 6 hebben informatie gekregen over het leven van Vincent van Gogh en hebben daarna zijn werk 'De zonnebloemen' geprobeerd na te schilderen. Met heel mooie resultaten!

In groep 7 en 8 is er aandacht besteed aan Johannes Vermeer. Het beroemde werk 'Het meisje met de parel', is op een hele andere manier gemaakt.

Benieuwd naar de foto's van de kinderen die hiermee aan het werk zijn en de eindresultaten? Klik dan hier (de foto's van groep 7 en 8 komen iets later, de kunstwerken zijn nog niet af vanwege kamp).

Media
  • DSCN0387.JPG
Zandhorstlaan 95        7576 VR     Oldenzaal    0541- 517 584