Talentontwikkeling

Het stimuleren van de talentontwikkeling is erg belangrijk voor de algemene ontwikkeling van kinderen. Op school werken we volop aan de talentontwikkeling van de kinderen.

Wendtalent

Sinds 2014 werken de kinderen jaarlijks twee maal met het project Wendtalent, een project dat bijdraagt aan de eenentwintigste-eeuwse vaardigheden (link naar uitleg 21e-eeuwse vaardigheden). Tijdens dit project kiezen de kinderen zelf welke workshops ze willen volgen waardoor ze extra gemotiveerd werken aan hun talentontwikkeling.

Denkgroepen

Op de Wendakker zijn we gespecialiseerd in het kind dat meer kan. Juf Heleen en Juf Wendy begeleiden een ochtend in de week de kinderen uit groep 1 t/m 8, die op cognitief gebied wat meer aankunnen. We bieden deze kinderen een betekenisvol aanvullend programma binnen en buiten de groep, waarin elk kind cognitieve en sociale competenties ontwikkelt op eigen niveau én in eigen tempo. Daarnaast biedt Juf Wendy de rest van de week ondersteuning en uitdaging aan de kleutergroepen. Voor meer informatie verwijzen wij naar het

.

Vakdocent gym en muziek

Op de donderdag krijgen de kinderen van groep 3 t/m 8 les van meneer René, vakspecialist bewegingsonderwijs. De kinderen van de groepen 1 t/m 8 kunnen hun muzikale talenten ontwikkelen bij Juf Annet. Zij verzorgt wekelijks de muzieklessen op vrijdag.

Onderwijsassistenten

Ook mag de Wendakker dankbaar gebruik maken van drie onderwijsassistenten: Juf Wendy, Juf Maike en Juf Barbara. Zij zorgen dagelijks voor ondersteuning, zodat de lesstof nog beter aansluit bij het kind.