Leerlingenraad van de Wendakker

Wat is de leerlingenraad?
Op (bijna) elke school is vast wel een ouderraad, een clubje dat vergadert. Nou, de leerlingenraad is (bijna) het zelfde als de ouderraad, alleen wij verzinnen dingen om de school leuker te maken en wij beslissen niet over de veiligheid enz. Voorbeelden waar we over beslissen: Waar we naar toe gaan met schoolreisje, carnaval, pasen, kerst als we een dagje gaan niksen wat gaan we dan doen? We krijgen (natuurlijk) ook ideeën van de klas, daar voor hebben we een zelfgemaakte ideeën bus.

Waarom is de leerlingenraad voor school zo belangrijk?
De leraren van alle groepen hadden een keer een vergadering (studiemiddag). Ze zaten maar te denken, te denken en te denken wat gaan we nu bespreken? Waren de kinderen er maar bij!! Die hebben altijd zulke goeie ideeën. En toen ontstond het eerste idee van de leerlingenraad. Door de ideeën van de ouderraad en de leerlingenraad samen te voegen (en natuurlijk de ideeën uit de ideeën box) komen we samen op een nog betere school!

Hoe wordt de leerlingenraad gekozen?
Deze leerlingenraad wordt op een bepaalde manier gekozen: iedereen moet een verslag maken en een presentatie houden, de leerlingen uit de klas te overtuigen dat zij goed zouden zijn in de leerlingenraad. Dus wie de meeste stemmen had werd gekozen als lid van de leerlingraad.

Wie zitten er in de leerlingenraad?

Deze geweldige leerlingenraad wordt mede mogelijk gemaakt door:
                                  Groep 8: Marloes & Fabian
                                  Groep 7: Fabiënne & Elisha